Over het wel en wee van mijn creatieve handelingen in De Knooischuur. De Knooischuur zelf is een tot hobbyruimte verbouwde schuur.

woensdag 1 april 2015

Bijzonder

Ik werk nu al een tijdje met bister, colorit en sinds kort ook met brusho. Ik kijk altijd veel filmpjes of voorbeelden als ik met iets nieuws begin en heb dat dus ook hier mee gedaan. Ik zag veel voorbeelden waar de vorm waarop het poeder uitgewaaierde omlijnt word en dit dan een herkenbare vorm vormt. Zelf lukte mij dat nooit, ik krijg altijd grimmige vormen die zo op het oog geen herkenbaar beeld geven, maar zeker niet minder mooi. Afgelopen week moest ik een kaart maken voor een emotionele gebeurtenis en in mijn hoofd had ik steeds een zin met het woord hart erin. Zittend in mijn schuur probeerde ik me voor te stellen hoe ik de gevoelens kon vertalen naar een kaart. Nu is het soms al lastig om je inspiratie te vinden nu had ik helemaal geen idee hoe dit vorm te geven. Begonnen met een roos te stempelen en met wit te embossen. Daarna met waterverf en flink wat water er een paarse kleur aan te geven.
Ik probeerde dit effect te bereiken, echter wat op mijn kaart belande leek in de verste verte niet op dit resultaat. Omdat Bister en Colorit altijd mooie achtergronden geven ben ik overnieuw begonnen met paarse colorit. Een heel klein beetje zwart bister erbij, laten drogen en daarna de heatgun erop. Wat er toen gebeurde vind ik nu nog heel bijzonder, want voor het eerst kwam er bij mij een herkenbare vorm tevoorschijn. De randjes heel iets met paars aangezet en de kaart verder afgemaakt. Het resultaat behoeft volgens mij verder geen uitleg meer.
Tot later, lieve groet Mirjam


1 opmerking: