Over het wel en wee van mijn creatieve handelingen in De Knooischuur. De Knooischuur zelf is een tot hobbyruimte verbouwde schuur.

dinsdag 20 december 2016

What a Wonderfull World

Gisteren stond deze kaart op het blog van Leuke Stempels, Hier nogmaals de uitleg hoe de kaart tot stand is gekomen.
Voor mij is dit de laatste blogpost van dit jaar voor Leuke Stempels. Ik heb genoten van het afgelopen jaar, veel bijgeleerd en veel inspiratie opgedaan op verschillen de manieren. Ik wil eindigen met deze kaart gemaakt met de cirkel van Gellie Arts en de prachtige tekst van Magenta. Ondanks dat je de cirkel al veel gebruikt ziet had ik toch zin om daar ook eens mee te spelen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat het me niet mee viel. Dit is het eerste eindresultaat dat ik wel durf te laten zien. Ik ben als volgt te werk gegaan.
Ik heb de cirkel op een groot clear blok geplakt en deze beinkt met distress inkt. Hiervoor heb ik de distress inkt op mijn craft sheet gedept en met de brayer over gebracht op de gellie plate. Vervolgens heb ik met een iets donkerder tint hetzelfde gedaan.

Hierna heb ik de takjes uit de stempelset van Sheena Douglass beinkt met twee bijpassende kleuren stazon ik heb een rode en een blauwige gebruikt.Deze heb ik vervolgens voorzichtig afgedrukt op de gellie plate cirkel.
Hierna heb ik de gellie plate afgedrukt op mijn ondergrond.
Langs de rand ben ik begonnen met aanbrengen van achtergrond stempels in allerlei structuren, de stempels zijn van : Carabelle Studio, IndigoBlu en Darkroomdoor. Hierna heb ik een masker gemaakt en de cirkel ermee bedekt zodat ik de randen in de kleur kon sponsen met Distress. 
Als laatste heb ik de bloemetjes uit dezelfde set van Sheena Douglass met versafine  op de voorgrond gestempeld en en met een witte pen witte stipjes in de blaadjes aangebracht. Ook de grotere tak die al in de cirkel staat heb ik met dezelfde kleur nogmaals op de voorgrond afgedrukt.
De tekst is van Magenta. Met een stencil en Viva Kristall Gel Hologram een beetje glinstering over de kaart aangebracht. De kaart gemat op zwart en een crème ondergrond.

Het loont de moeite om even bij de stempels van Sheena Douglass te gaan kijken want sommige zijn super afgeprijsd.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties en de aandacht van het afgelopen jaar en wens jullie allemaal mooie feestdagen. Ik hoop jullie volgend jaar opnieuw te kunnen inspireren, want de stempel wereld is: a wonderful World.
Fijne dag, groetjes Mirjam 


zaterdag 17 december 2016


De grote Poppy met een hele lichte distress inkt, in dit geval spun suger gestempeld en ingekleurd met de zig markers. Je krijgt hierdoor geen zwarte rand om je bloem. Hierna de bloemen gemaskerd en de kaart met bijpassende kleur gesponst. Als laatste het script van kit 129, het gebroken glas van kit 144 en de spetters van kit 155 aangebracht.  De tekst komt van kit 162: Teams Choice. Het is een veelzijdige tekst kit waar je enorm veel teksten mee kan maken, zeker in combinatie met de eerdere tekst kit.
Als laatste de kaart gemat op zwart en een witte onderkaart
Fijne dag,groetjes Mirjam.