Over het wel en wee van mijn creatieve handelingen in De Knooischuur. De Knooischuur zelf is een tot hobbyruimte verbouwde schuur.

dinsdag 3 mei 2016

Birds

De uitdaging van Art Journey is deze maand vogels. Nu heb ik om de een of andere reden niet veel Art Journey stempels maar tijdens de Art Specially heb ik deze vogel en de bloemen gekocht. Een mooie reden om mee te doen met deze uitdaging. Ik heb de achtergrond bewerkt met een doily stencil van Dutch Doobadoo en in dit geval Heavy Gel Medium van Amsterdam. Ik had de achtergrond voor een andere toepassing gemaakt maar dat pakte niet goed uit. Ik vind het jammer om deze weg te gooien dus heb ik er een donkere laag fresco paint op gesmeerd. Het middenstuk heb ik crackle glaze op gedaan en daarna een zacht groene paint. Omdat ik de achtergrond te egaal vond heb ik met een brayer nog wat roze aangebracht.Om de structuur van het stencil te accentueren heb ik deze met zilver gilding wax een beetje glans gegeven.Uiteindelijk heb ik een " mislukte" achtergrond toch weer nieuw leven ingeblazen. De prickles heb ik gestempeld met stazon en met een witte sharpie de puntjes aangezet. Het vogeltje op los papier gestempeld en ingekleurd met potloden. De tekst komt ook van de prickles set. Als laatste de kaart gemat op twee bijpassende kleuren en een witte onderkaart. 
Groetjes  Mirjam.

6 opmerkingen:

 1. Prachtige kaart Mirjam, en een mooie kleurencombi! Leuk dat je mee doet met de challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit prachtig!
  Heb vol bewondering je kaart zitten te bestuderen, vooral je fantastisch mooie achtergrond. Echt supergaaf.
  Zag je werk op Facebook, maar kon daar niet reageren, omdat we geen vrienden zijn, dus vandaar mijn reactie op je blog.
  Ik ga je nu wel een vriendschapsverzoek sturen, want ik zie zo vaak mooi werk van jouw hand voorbij komen.
  Suc6 bij de challenge!
  Groetjes Gery

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zie je maar: met een nieuw laagje er over kan een "mislukte" achtergrond ineens toch goed uitpakken! Fijn dat je met onze challenge mee doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kaart mooie pastel kleurtjes en geweldig design! Leuk dat je meedoet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een bjoetie!
  Bedankt voor het meedoen,
  Groetjes Myra

  BeantwoordenVerwijderen