Over het wel en wee van mijn creatieve handelingen in De Knooischuur. De Knooischuur zelf is een tot hobbyruimte verbouwde schuur.

zondag 22 juni 2014

Bister


Een tijdje terug zag ik op Pinterest een kaart waarvan de achtergrond gemaakt was met Bister. Ik vond het gelijk mooi maar kon eerst niet goed ontdekken wat het nu precies was. Na wat verder zoeken kwam ik terecht op de website van Stampingback. Hier werd het verkocht en het bleek dus een soort poeder te zijn. Ik ben eerst nog eens verder gaan kijken hoe het nu precies werkt en wat je er allemaal mee kan. Uiteindelijk heeft ook Leuke Stempels dit poeder in haar assortiment opgenomen en ben ik toch overstag gegaan. Het valt warempel nog niet mee om er mee te werken en het vergt dus echt wel wat oefening. Maar internet en Youtube zijn zeer gewillig. Hier vind je een Filmpje over gebruik van Bister, het is gemaakt door Ank van Stampingback. Het is wel duidelijk als ik dit zie dat ik nog veel te veel poeder heb gebruikt op mijn kaart, maar al doende leert men.
Ik had bij Leuke Stempels de label mal van Tim Holz besteld en ik ben er bijzonder blij mee. Vandaag dit label gemaakt, de achtergrond is met de Bister en ik vind het al veel beter gelukt. De vlinders zijn van een set van Sheena Douglas. Ik heb ze ingekleurd met alcoholmarkers.

Tot later, lieve groet Mirjam
4 opmerkingen:

 1. Wat ben je weer heerlijk enthousiast over de bister en je maakt er echt superkaarten mee. Je ziet helemaal niet dat je te veel poeder op je ondergrond had. En ja de Labelmal is echt fijn, kan ook niet meer zonder!
  Trouwens...het is bister(of bistre, zoals de Fransen zeggen) zonder L..;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je Hella, ik zag inderdaad dat ik overal een L tussen had staan, heb het snel veranderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat maak jij leuk kaarten in jouw schuurtje. Ik ben volger geworden.
  Groetjes Anneke. www.annekescardart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mirjam,
  Ik ben ook net begonnen met Bister. Vind de kleuren mooi en het verrast je...
  Maar ik heb nog veel te leren en te ontdekken vermoed ik zo! Jou creatie is wel erg mooi uit de bister gekomen! Creatieve groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen