Over het wel en wee van mijn creatieve handelingen in De Knooischuur. De Knooischuur zelf is een tot hobbyruimte verbouwde schuur.

zondag 17 mei 2015

In (k) tense kleuren

Al sinds het aanschaffen van de Crazy Birds van Tim HolTz mis ik in mijn potloden doos wat felle, intense kleuren. Zoals ik altijd doe heb ik veel op pinterest gesnuffeld naar voorbeelden met deze stempels. Ik heb hele mooie gezien en zelf ook naar volle tevredenheid er mee gestempeld. Echter ik krijg met de Faber Castell potloden niet voor elkaar om zo'n hele diepe enigszins felle kleur op die vogeltjes te krijgen. Nu kan je zeggen dan moet je met stiften kleuren en ja inderdaad daar lukt dat wel mee, en ja daar heb ik er ook wel wat van maaaaaarrrrr..... nee ! dat is gewoon niet mijn ding. Kleine dingen ermee in kleuren lukt me nog wel, Hele priegel dingen weer niet want dan loopt de inkt me buiten de lijntjes en grote vlakken en schaduwen , tja dan haak ik af. Doe mij maar fijn mijn potloden. Maar ja die felle kleuren dan? Via pinterest en enkele bloggen die ik volg viel mijn oog op de Derwent inktense potloden. Ik dacht daar ga ik eens even naar zoeken. Dus googelen, pinterest afstruinen en hier en daar wat advies gevraagd. Deze potloden lijken in mijn behoefte voor felle kleuren te voorzien. Maar ja dilemma, de prijs. Klein doosje eerst is niet zo mijn ding want ik weet dat ik dan toch alle kleuren wil hebben. Nog maar even verder kijken, excuus zoeken waarom ik mijzelf een cadeautje zal geven. Nu heb ik met dat laatste nooit zo'n moeite, en ik heb gelukkig een lieve begripvolle man dus maar eerst eens zoeken waar die te koop is en wat die kost. Dat verschilde wel 50 euro tussen de een en de andere  maar hier uiteindelijk terecht gekomen : de Kunstburg. Je raad natuurlijk allang waar dit verhaal heen gaat en ja je hebt gelijk. Gisteren werden ze bezorgt en ik heb ze uiteraard gelijk even uitgeprobeerd
Voor deze vlinder van studio light heb ik watercolour papier gebruikt en ook de spetters zijn met de potloden gemaakt. Hiermee blijkt maar hoeveel kleur er van de potloden afkomt.

Deze Basik van Scrapberry"s op craft vind ik lastiger, ik ben niet heel erg van het kleuren op craft papier omdat ik bij een ander altijd mooier vind dan het mij zelf lukt. Maar vanwege de probeer fase toch maar dit er tussen gezet.
Als laatste uiteraard ook de Crazy Birds want daar was dit hele verhaal om begonnen. Ik ben absoluut weg van de heldere en felle kleuren , dat is wat ik zocht. Ik moet wel even toegeven dat het wennen is. Dit is op glad papier van Crafters Companion en te koop bij o/a Leuke Stempels. Dit gaat wel goed in combinatie met het water. Het lastige vind ik nog om de kleuren mooi egaal te krijgen zodat je geen potloodstrepen meer ziet. Gelukkig is het vandaag zondag en kan ik lekker verder in mijn schuur. Ik wens jullie allemaal een fijne zondag.

Tot later, lieve groet Mirjam6 opmerkingen:

 1. Mooie serie, die vlinder is ├ęcht gaafff!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou dit had jij echt nodig hoor. Is geen overbodige luxe hoor.
  Jouw werk met jouw nieuwe aanwinst is geweldig.
  Wat een lange weg heb jij bewandeld om zover te komen.
  Bedankt ook voor jouw verhaal zo herkenbaar. Veel plezier en wacht op jouw volgende creatie. Groetjes, Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ik ben ook erg blij met de nieuwe aanwinst, ik miste echt iets om lekker fel mee te kleuren. Het nadeel is dat er steeds weer wat anders op mijn pad komt wat ik wel erg graag wil.

   Verwijderen
 3. Nou de Inktense potloden zijn bij jou op een goede plek aanbeland...leuke kaarten en kleuren Mirjam!
  Groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige serie kaartjes....vooral de vlinder vind ik erg gaaf!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen